GARANTIA DELLACONTE

Satisfacţia dumneavoastră reprezintă prioritatea DELLACONTE.Toate materialele folosite în procesul de producţie provin de la cei mai performanţi furnizori din Europa şi au fost supuse unor procese de testare înainte de vânzare. Artizanatul este la cel mai inalt nivel iar pielea utilizată în realizarea produselor este naturala.
 
Certificat de garanţie a produselor
Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de DELLACONTE.COM şi se aplică oricărui client. 
Garantarea: va insemna orice actiune a vanzatorului sau producatorului catre consumator, efectuata fara taxare suplimentara, de a rambursa orice plata sau de a inlocui, repara sau manevra bunurile consumatorului in orice maniera, daca ele nu indeplinesc specificatiile stabilite in declaratia de garantare.
Repararea: va insemna, in cazul de lipsei de conformitate, aducerea bunurilor consumatorului la conformitate cu contractul de vanzare.

 
Durata de garanţie 
Durata de garanţie este limita de timp care curge de la data cumpărării produsului, până la care producătorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorilor.
Oferim o garanţie initiala de 30 de zile de la data cumpărării pentru orice defecte pe care le-aţi putea descoperi în această perioadă de timp.
 
Condiţii de garanţie 
Garantăm că produsul achizitionat este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii legal înregistrate) şi lipsit de orice defect.
În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 6 luni calendaristice. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.
Important: Garanţia se aplică doar în cazul în care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului – este obligatorie prezentarea facturii fiscale.
Bunurile de consum sunt considerate a fi in conformitate cu contractul daca: corespund cu descrierea facuta si au aceleasi calitati ca si modelul prezentat, daca corespund scopului specific solicitat de către consumator şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare; corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip; daca rezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, data fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.

Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare consumatorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate ori dacă lipsa de conformitate îşi are originea în materialele furnizate de consumator. 
Contractul nu poate fi revocat daca lipsa conformitatii este minora.

Bunurile sunt apreciate ca defectuoase/lipsite de conformitate daca sunt primite deteriorate, sau cu defecte de fabricatie care apar in termen sase luni de la livrarea produsului, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Tineti cont de faptul ca articolele care sunt deteriorate ca rezultat al purtarii si ruperii nu sunt considerate a fi lipsite de conformitate. 
In timpul perioadei de garantie, CLIENTUL beneficiaza de urmatoarele drepturi:
        dreptul sa aiba produsele aduse in conformitate gratuit, reparate sau inlocuite, conform alegerii scrise a clientului, exceptand cazul cand aceasta cerinta este imposibila sau disproportionata;
        dreptul sa i se inlocuiasca sau repare produsul daca situatia o solicita, in conditiile furnizate de lege;
        dreptul sa fie pe deplin, corect si precis informat, despre caracteristicile esentiale ale bunurilor si seviciilor, pentru ca decizia luata in aceasta privinta sa corespunda cel mai bine nevoilor CLIENTULUI; in aceasta privinta, inainte de orice comanda, clientii pot solicita informatii suplimentare contactand departamentul SERVICII CLIENTI .
drepturile de care beneficiaza CLIENTUL in perioada de garantie vor fi implementate doar daca CLIENTUL informeaza dellaconte.COM, in scris prin e-mail, despre observarea lipsei conformitatii /deficientelor intr-o perioada de 2 luni de la data observarii lor;
 
Modalităţi de asigurare a garanţiei: Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.
Repararea produsului
Înlocuirea produsului – dacă acesta nu poate fi reparat
Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.
In caz de lipsa a conformitatii, consumatorul va fi indreptatit sa i se aduca bunurile la conformitate gratis, fara taxe de reparare sau inlocuire, sau sa primeasca o reducere adecvata de pret, sau sa i se anuleze contractul cu privire la acele bunuri.
Vanzatorul va fi responsabil fata de consumator pentru orice nonconformitate care exista la data cand au fost livrate bunurile. Ca sa beneficieze de drepturile sale, consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra nonconformitatii intr-o perioada de doua luni de la data la care a observat acea nonconformitate.
In primul rand, consumatorul poate solicita ca vanzatorul sa repare bunurile, sau ca vanzatorul sa le inlocuiasca, in ambele cazuri gratis, daca o astfel de cerere nu este imposibila sau disproportionata.
O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:
–  ce valoare ar avea bunurile daca nu ar fi existat lipsa de conformitate,
–  importanţa lipsei de conformitate;
– dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.
O măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire, inclusiv ca urmare a lipsei tehnologiei aferente sau a materialelor specifice.
Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.
 Noţiunea fără plată – se referă la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile poştale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manoperă, materiale utilizate şi ambalare.

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă
Pentru exercitarea drepturilor conferite de Garantia Comerciala, CLIENTUL este obligat sa insoteasca orice plangere sau solicitare de reparare cu Certificatul de Garantie livrat odata cu produsul si factura.
Cauze care duc la pierderea garantiei
CLIENTUL poate pierde garantia constituita prin certificatul de garantie daca este responsabil pentru comiterea unor actiuni/nonactiuni, dupa cum urmeaza:

uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)
deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice – variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat – umplerea excesivă a genţilor duce la deteriorarea acestora
intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)
in caz ca VANZATORUL nu este informat despre lipsa conformitatii produselor cumparate in 2 luni de la data constatarii acesteia.
in cazul pierderii garantiei si/sau facturii

 
Nu se consideră defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordării garanţiei:
particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi – tocmai acest lucru arată autenticitatea şi calitatea pieilor din care sunt confecţionate produsele.
pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor haina cu care vine în contact. Acest lucru se întâmplă la primele purtări, până produsul dobândeşte o patina unică, şi nu este considerat defect; petele de pe haine ies la o simpla spălare, însă vă recomandăm să citiţi instrucţiunile din “Ghid de Intretinere”.
micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale părţilor din produse confecţionate manual.
pieile care au fost ceruite şi lustruite manual: în acest caz pielea continuă să se “uzeze” în mod natural – escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezintă un efect intenţionat care are loc doar după purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.         

Navigare

Coşul Meu

Close

Wishlist

Close
Viewed

Vizionate Recent

Close

Quickview

Close

Categorii Produse