Politica de Retur

POLITICA DE RETUR

Daca nu sunteti multumit de produsele cumparate pe WWW.DELLACONTE.COM si doriti sa refuzati cumpararea si implicit sa primiti banii inapoi, puteti apela la politica de returnare a produselor in maximum 14 zile calendaristice, conform dispozitiilor DIRECTIVEI 2011/83/EU A PARLAMENTULUI si CONSILIULUI EUROPEAN si a ORD. GUV. RO nr.34/2014, cu privire la protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea sau cel dorit de client. dellaconte.com va inapoia contravaloarea totala a comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a cererii ( [email protected]. ). Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport ale returului marfa. De asemenea suma inapoiata nu include comisioanele aferente viramentului bancar sau a mandatului postal (daca e cazul).
Restituirea contravalorii produselor returnate se va face prin ordin de plata, intr-un cont bancar specificat de dvs.- conform formularului de retur.
Toate reclamatiile referitoare la lipsuri din colet respectiv facturare gresita, va rugam sa le efectuati în termen de 3 zile de la primirea coletului. In cazul acestor situatii – nu veti suporta nici o taxa în plus. Nu ne asumam responsabilitatea pentru reclamatiile primite peste aceasta perioada.
Un contract la distanta este inteles ca fiind contractul pentru produse sau sevicii incheiat intre un vanzator si un consumator, intr-un sistem de vanzare organizat de vanzator care foloseste exclusiv, inainte si la executarea aceastui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanta.
Pentru orice detalii sau neclaritati cu privire la returnarea produselor va rugam sa contactati departamentul SERVICII CLIENTI.

CEREREA DE RETUR. Autorizarea Returnarii Marfii 
Acceptam retururi in limita a 14 zile (calendaristice) de la livrare. Perioada de anulare va expira la 14 zile de la ziua urmatoare celei cand ati dobandit fizic proprietatea asupra bunurilor.
*Consumatorului/clientului i se cere sa trimita inapoi bunurile nu mai tarziu de 14 zile dupa ce a informat vanzatorul (DELLACONTE) despre decizia sa de a se retrage din contract.

Atunci cand doriti sa returnati un produs – contactati departamentul nostru la adresa de e-mail [email protected] sau accesati 

Formularul de retur online Dellaconte

RETURURI INTARZIATE
o.  Articolul/articolele trebuie sa fie trimise inapoi in decurs de 14 zile de la livrare. Retururile in afara acestei perioade pot fi acceptate la discretia DELLACONTE.
Pentru a returna un produs aveti la dispozitie 2 variante:
EXERCITAREA ACESTUI DREPT SE FACE DE CATRE CLIENT PRIN INTERMEDIUL CONTULUI PERSONAL (vezi CEREREA PENTRU RETURNARE DIN CONTUL CLIENTULUI), SAU PRIN SCRISOARE INREGISTRATA SAU E-MAIL (vezi ANULAREA COMENZII) CU RECUNOASTEREA, DIN PARTEA dellaconte.com, A PERIOADEI  FORMALE DE 14 ZILE CALENDARISTICE.
EXERCITAREA ACEASTUI DREPT ATRAGE DUPA SINE RETURNAREA SUMELOR PLATITE DUPA VERIFICAREA CALITATII SI CANTITATII ARTICOLELOR RETURNATE.

VARIANTELE PE CARE LE AVETI LA DISPOZITIE :

1. CERERE PENTRU RETUR DIN CONTUL CLIENTULUI
 Inainte de returnarea in 14 zile, trebuie sa:
     1.  Accesati sectiunea  ̋ istoric si detalii comenzi ̋  din contul personal.
     2.  Selectati comanda din care se doreste returnarea unui articol.
     3.  Selectati produsul/produsele pe care doresti sa le returnati bifand patratul de langa numele acestuia.
     4.  Adaugati o explicatie in comanda, pentru ca echipa DELLACONTE sa inteleaga pe deplin de ce nu sunteti multumit si de ce doriti sa returnati acest produs.
Cand formularul este complet, inaintati cererea de returnare a marfii si solicitarea este trimisa la Departmentul DELLACONTE RETURURI. Solicitarea apare ca fiind in „Asteptarea confirmarii” pe pagina de cont la sectiunea „Autorizare de Returnare a Marfii”.
Procesarea returnarii platii are mai multe etape, care sunt indicate de statusul din pagina contului:

 •  Asteptarea confirmarii. – Solicitarea clientului a fost trimisa echipei noastre.
 •  Asteptarea pachetului. – Solicitarea a fost procesata, acum puteti returna articolul.
 •  Pachet primit. – Marfa returnata a fost primita.
 •  Returnare refuzata. – Marfa returnata nu este in concordanta cu politica de returnare, articolul  returnat va fi trimis inapoi catre Client.
 •  Returnare completa. – plata va fi returnata sau puteti efectua schimbarea produsului.

Totodata veti fi informat, pas cu pas, de catre echipa DELLACONTE prin intermediul notificarilor primite prin e-mail.

2. ANULAREA COMENZII. RETRAGEREA DIN CONTRACT
potrivit Reglementarilor Contractelor cu Consumatorul (Informare, Anulare si Taxe suplimentare) si  prin OUG 34/2014 art.11 aveti dreptul sa anulati comanda in baza unei notificari scrise.
Perioada de anulare va expira dupa 14 zile calendaristice de la ziua urmatoare celei cand ati dobandit fizic bunurile.
                      Pentru exercitarea dreptului de anulare, trebuie sa ne informati in scris de intentia dumneavoastra la adresa: Arad, Str. Vrancei nr 49, jud.Arad, pe email la [email protected] sau telefonic la nr. 0775600480.

                      Dupa primirea notificarii de anulare a contractului, veti primi un e-mail, de la Serviciul Clienti.
Clientul este obligat sa expedieze pachetul in 14 zile calendaristice de la data la care a solicitat anularea sau returnarea.
Va rugam sa retineti ca puteti folosi dreptul de anulare a comenzii/retragere din contract doar daca mai intai ati instiintat formal, in scris prin e-mail, anularea la orice moment ulterior emiterii comenzii, pana la 14 zile calendaristice de la ziua cand ati primit comanda, dupa cum este descris mai sus, si inainte de a solicita returul prin intermediul contului.

CONDITII DE RETUR
 Putem accept ca retur doar articolele nondefectuoase care sunt in conditia lor originala, nu au fost purtate, deteriorate sau spalate, cu toate etichetele originale atasate, cu ambalajul si alte accesorii primite cu comanda si fara a prezenta semne de uzura

*Unor consumatori li se poate refuza exercitarea dreptului de returnare, daca au folosit bunurile peste nivelul la care se mai poate determina natura, caracteristicile si functionarea acestor bunuri. Pentru a determina natura, caracteristicile si functionarea bunurilor comandate, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si inspecteze doar in modul in care i s-ar permite intr-un magazin. De exemplu, consumatorul ar trebui doar sa incerce obiectul de imbracaminte si nu ii este permis sa il poarte. Prin urmare, consumatorul ar trebui sa trateze si inspecteze bunurile cu grija in timpul perioadei de returnare permise.

Toate COSTURILE DE RETURNARE vor fi suportate de client.
Consumatorului i se cere sa TRIMITA inapoi bunurile nu mai tarziu de 14 zile dupa ce a informat vanzatorul despre decizia sa de a se retrage din contract.
Va rugam sa retineti ca putem accepta RETURURI doar din tara in care au fost expediate.
Articolele returnate trebuie livrate intr-un singur transport. Ne rezervam dreptul de a refuza multiple retururi ale produselor unei comenzi in momente diferite.

 •  Articolele trebuie sa fie returnate in ambalajul original, pentru a fi asigurata o protectie adecvata in tranzit.
 •  Articolele trebuie returnate noi, neuzate si cu toate etichetele DELLACONTE inca atasate obiectului. RETURURILE care sunt deteriorate, murdarite sau degradate nu pot fi acceptate si vor fi trimise inapoi Clientului.
 •  Acolo unde au fost furnizate, orice ambalaje-design, cum sunt cardurile de autenticitate, pungile anti-praf si etichetele de piele, acestea trebuie sa fie incluse in retur.
 •  Toate articolele returnate ar trebui sa aiba formularul de Returnare a Marfii. 

Retururile neidentificate pot fi trimise inapoi expeditorului.

 •  Toate articolele trebuie sa fie returnate intacte si in cutia lor originala, nedeteriorata.

Ne rezervam dreptul sa acceptam sau nu returnarea, dupa verificare, daca articolele indeplinesc conditiile cerute mai sus.

PROCESUL DE RETUR

 •  Dupa ce completati formularul de RETUR al MARFII trebuie sa il includeti in retur astfel incat sa putem procesa prompt returnarea platii.
 •  Va rugam sa pastrati dovada de trimitere a pachetului catre DELLACONTE, in caz de disputa.
 •  Va rugam sa tineti cont de faptul ca trebuie sa acoperiti costul de transport al returnarii.
 • DELLACONTE prefera ca articolele sa fie returnate via CURIER DPD pentru a se asigura ca sunt protejate si asigurate in timpul tranzitului.

Va recomandam asigurarea transportului de retur, Clientul avand obligatia sa aiba grija rezonabila de bunuri, fiind responsabil pentru deteriorarea lor pana cand DELLACONTE le primeste la centrul sau.
Va recomandam utilizarea unor mijloace sigure, care pot fi urmarite in timp real,de transport la returnarea comenzii. Cu toate acestea, Clientul poate returna bunurile prin orice mijloace securizate si asigurate. Adresa pentru retururi este:

 

 Va solicitam sa ne contactati la 0740235635.in caz de asemenea retururi * se aplica doar la retururi trimise cu sevicii de curierat altele decat Fan Curier. Va rugam precizati in e-mail numele complet, numarul de comanda, compania de transport folosita si numarul de urmarire a pachetului returnat.

 PROCESUL DE RAMBURSARE A SUMELOR PLATITE

       PRIMIREA SUMELOR PLATITE
  Costurile de transport initiale vor fi rambursate. Clientul trebuie sa acopere costul transportului la retururnare a pachetului catre DELLACONTE.
*In cazul in care Consumatorul/Clientul se retrage din contract, vanzatorul (DELLACONTE) va rambursa toate platile primite de la consumator, inclusiv acelea pentru livrarea bunurilor la consumator. Daca, in mod expres, consumatorul alege un anumit tip de livrare (de exemplu livrare expres 24-ore), desi vanzatorul a oferit un tip uzual si general acceptabil de livrare care ar aduce scaderea costurilor de livrare, consumatorul va trebui sa acopere diferenta dintre costurilor acestor doua tipuri de livrare.
Cand toate cerintele au fost indeplinite, DELLACONTE va notifica Clientul si va returna integral costul produsului/produselor returnat/e, minus taxele de transport ale retururului care sunt responsabilitatea clientului. Daca nu sunt indeplinite toate cerintele specificate in POLITICA de RETUR, Clientul va fi notificat si e posibil ca marfa sa ii fie inapoiata sau ca doar o parte a platii sa fie rambursata.
Rambursarea se va face in aceeasi moneda ca si cumpararea. Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face în cel mult 14 de zile calendaristice prin transfer bancar în contul IBAN specificat în Formularul de Retur. Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat sau un produs ce prezintă defecte, contactaţi într-un interval de 72h echipa DELLACONTE pentru a reclama aceasta situaţie şi ne vom asigura ca produsul să fie înlocuit cu un produs nou sau rambursarea banilor. Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de către DELLACONTE. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzaţi recepţia lor.

  PROCESUL DE SCHIMB
Va rugam sa tineti cont de faptul ca putem oferi SCHIMBURI doar in intervalul de 14 zile de la primirea produsului.
Va rugam sa retineti ca TOATE MODIFICARILE SUNT BAZATE PE DISPONIBILITATEA IN STOC.  Timpul livrarii depinde de produsul selectat, de disponibilitatea in stoc sau de durata comenzii speciale – precomanda – pentru Client.
Articolele schimbate pot fi expediate doar dupa ce bunurile returnate au fost primite si au trecut de un control de verificare a calitatii. Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc. În cazul în care doriţi înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc, cheltuielile cu livrarea vor fi suportate de dumneavoastră, ca şi client. Înlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare presupune plata diferenţei prin ramburs la primirea coletului.

BUNURILE DEFECTUOASE SAU NECONFORME
DACA EXISTA O ANOMALIE CU PRIVIRE LA LIVRARE, ADICA DACA UN ARTICOL PRIMIT DE CLIENT PREZINTA DEFECTE (Bunurile sunt considerate defectuoase daca sunt primite deteriorate. Articolele care sunt deteriorate ca rezultat al purtarii si uzurii nu sunt considerate a fi defectuoase.) SAU NU SUNT CONFORM COMENZII (ex. EROARE DE CULOARE), CLIENTUL TREBUIE PROMPT, CHIAR IN ZIUA DE LIVRARE, SA TRIMITA O NOTIFICARE PRIN E-MAIL , LA ADRESA: ……………………
ABSENTA RECLAMATIEI CLIENTULUI IN 14 ZILE CALENDARISTICE DE LA DATA RECEPTIEI PACHETULUI INSEAMNA CA ARTICOLUL LIVRAT ESTE CONSIDERAT SATISFACATOR. DUPA ACEASTA PERIOADA, ORICE DIFERENTA CARE APARE CADE SUB PREVEDERILE GARANTARII COMERCIALE
Unde este posibil, DELLACONTE se va oferi sa repare articolele defectuoase. Daca se doreste schimbarea produsului, va rugam sa retineti ca il putem inlocui doar cu acelasi produs in aceeasi marime, in functie de disponibilitate. Clientul va primi rambursarea integrala a platii daca articolul nu poate fi reparat sau inlocuit. 
    Informatii cu privire la exercitarea dreptului de retragere
Conform dispozitiilor DIRECTIVEI 2011/83/EU A PARLAMENTULUI SI A CONSILIULUI EUROPEAN si a ORD. GUV. RO nr.34/2014, cu privire la protejarea consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. Clientul are :
Dreptul de retragere
Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice.
Exceptiile de la dreptul de retragere apar atunci cand:
1. furnizarea bunurilor este facuta dupa  specificatiile consumatorului, sau clar personalizata;
2. bunurile furnizate sigilate au fost desigilate dupa livrare si nu mai pot fi returnate din motive de protejare a sanatatii sau de igiena
 Perioada de retragere va expira dupa 14 zile de la ziua:
(a)  in cazul contractului de vanzare: „in care Clientul sau o alta persoana, alta decat transportatorul, indicata de Client, intra in posesia bunurilor”;
(b)  in cazul unui contract referitor la multiple bunuri comandate de consumator intr-o comanda si livrate separat: „in care Clientul sau o alta persoana, alta decat transportatorul, indicata de Client, intra in posesia ultimului articol livrat”;
Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie sa ne informati  (DELLACONTE.COM) cu privire de decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă (ex. scrisoare trimis prin posta, fax sau e-mail).
ADRESA DELLACONTE :Arad, str. Vrancei nr. 49, jud. Arad.

‘În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere poate alaturat…………………………….. folosirea lui nu este însă obligatorie si puteti utiliza orice alte declaratie neechivoca .
Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. 
Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.
‘DELLACONTE poate amana rambursarea pana cand bunurile au fost returnate sau Clientul a furnizat dovada ca bunurile au fost trimise inapoi in perfecta stare ca si atunci cand au fost primite, indiferent care din situatiile anterioare are loc mai devreme.
(a)”Expediaţi returul produselor [……………..], fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.”;
(b) Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.   
(c) Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.
Efectele retragerii
Daca Clientul se retrage contract, DELLACONTE va rambursa Clientului toate platile primite, inclusiv costurile de livrare (cu exceptia costurilor suplimentare rezultate din alegerea unui tip de livrare mai costisitoare fata de tipul standard oferit de DELLACONTE), fara intarziere nejustificata si in orice caz nu mai tarziu decat 14 zile de la data in care DELLACONTE a fost informat de decizia Clientului de a se retrage din contract. DELLACONTE va efectua aceasta rambursare utilizand aceleasi mijloace de plata folosite de Client pentru tranzactia initiala, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; in orice caz, Clientului nu-i va reveni nici o alta taxa / comision ca rezultat al unei rambursari de acest gen.

Coşul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii Produse