POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Ultima actualizare la 16-mai-2023
Data intrării în vigoare 16-mai-2023

Această Politică de confidențialitate descrie politicile Art Pel Difusion SRL, sat. Sântandrei, comuna Sântandrei, nr. 180, bloc B4, Etaj 3, Ap. 14, Bihor 417515, România, email: [email protected], telefon: +40740235635 privind colectarea, utilizarea și dezvăluirea informațiilor dumneavoastră pe care le colectăm atunci când utilizați site-ul nostru ( https://www.dellaconte.com ) . (serviciul”). Prin accesarea sau utilizarea Serviciului, sunteți de acord cu colectarea, utilizarea și dezvăluirea informațiilor dumneavoastră în conformitate cu această Politică de confidențialitate. Dacă nu sunteți de acord cu același lucru, vă rugăm să nu accesați sau utilizați Serviciul.
Putem modifica această Politică de confidențialitate în orice moment fără nicio notificare prealabilă și vom publica Politica de confidențialitate revizuită pe Serviciu. Politica revizuită va intra în vigoare la 180 de zile de la momentul în care Politica revizuită este publicată în Serviciu, iar accesul sau utilizarea în continuare a Serviciului după acest timp va constitui acceptarea Politicii de confidențialitate revizuite. Prin urmare, vă recomandăm să revizuiți periodic această pagină.

Informații pe care le colectăm:
Vom colecta și procesa următoarele informații personale despre dvs.:

Nume
E-mail
Mobil
Abordare
Informatii plată

Cum colectăm informațiile dvs.:
Colectăm/primim informații despre dumneavoastră în următorul mod:

Când un utilizator completează formularul de înregistrare sau trimite în alt mod informații personale
Interacționează cu site-ul web
Din surse publice

Cum folosim informațiile dvs.:
Vom folosi informațiile pe care le colectăm despre dumneavoastră în următoarele scopuri:

Marketing/ Promoțional
Crearea unui cont de utilizator
Procesarea plății
A sustine
Publicitate direcționată
Gestionați comanda clienților
Protecția site-ului
Comentarii utilizator la utilizator
Gestionați contul de utilizator
Dacă dorim să folosim informațiile dvs. în orice alt scop, vă vom cere consimțământul și vă vom folosi informațiile numai la primirea consimțământului dvs. și apoi, numai în scopul (scopurile) pentru care acordăm consimțământul, cu excepția cazului în care ni se cere să facem altfel de către lege.

Cum vă împărtășim informațiile:
Nu vom transfera informațiile dvs. personale către niciun terț fără a solicita consimțământul dvs., cu excepția unor circumstanțe limitate, după cum este descris mai jos:

Serviciu publicitar
Entitati legale
Analytics
Colectarea și procesarea datelor
Solicităm acestor terți să utilizeze informațiile personale pe care le transferăm numai în scopul pentru care au fost transferate și să nu le păstreze mai mult decât este necesar pentru îndeplinirea scopului menționat.
De asemenea, putem dezvălui informațiile dumneavoastră personale pentru următoarele: (1) pentru a respecta legea, regulamentul, ordinul judecătoresc sau alte proceduri legale aplicabile; (2) pentru a vă pune în aplicare acordurile cu noi, inclusiv această Politică de confidențialitate; sau (3) pentru a răspunde la pretențiile conform cărora utilizarea Serviciului încalcă drepturile terților. Dacă Serviciul sau compania noastră este fuzionată sau achiziționată cu o altă companie, informațiile dvs. vor fi unul dintre activele care sunt transferate noului proprietar.

Păstrarea informațiilor dvs.:
Vom păstra informațiile dumneavoastră personale la noi timp de 90 de zile până la 2 ani după ce utilizatorii își închid conturile sau atât timp cât avem nevoie de ele pentru a îndeplini scopurile pentru care au fost colectate, conform detaliilor din această Politică de confidențialitate. Este posibil să fie nevoie să păstrăm anumite informații pentru perioade mai lungi, cum ar fi păstrarea evidenței/raportarea în conformitate cu legislația aplicabilă sau din alte motive legitime, cum ar fi aplicarea drepturilor legale, prevenirea fraudei etc. Informații anonime reziduale și informații agregate, niciuna dintre acestea nu vă identifică (direct sau indirect), pot fi stocate pe termen nelimitat.

Drepturile tale:
În funcție de legea care se aplică, este posibil să aveți dreptul de a accesa și rectifica sau șterge datele dvs. personale sau de a primi o copie a datelor dvs. personale, de a restricționa sau de a vă opune procesării active a datelor dvs., cereți-ne să vă împărtășim (portăm) datele personale. informații către o altă entitate, să retrageți orice consimțământ pe care ni l-ați furnizat pentru a vă prelucra datele, dreptul de a depune o plângere la o autoritate statutară și orice alte drepturi care pot fi relevante în conformitate cu legile aplicabile. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteți scrie la [email protected]. Vom răspunde solicitării dumneavoastră în conformitate cu legislația în vigoare.
Rețineți că, dacă nu ne permiteți să colectăm sau să procesăm informațiile personale necesare sau să ne retrageți consimțământul pentru a le procesa în scopurile cerute, este posibil să nu puteți accesa sau utiliza serviciile pentru care au fost căutate informațiile dumneavoastră.

Cookie-uri etc.
Pentru a afla mai multe despre cum le folosim și despre opțiunile dvs. în legătură cu aceste tehnologii de urmărire, vă rugăm să consultați Politica noastră privind cookie-urile.

Securitate:
Securitatea informațiilor dumneavoastră este importantă pentru noi și vom folosi măsuri de securitate rezonabile pentru a preveni pierderea, utilizarea greșită sau modificarea neautorizată a informațiilor dumneavoastră sub controlul nostru. Cu toate acestea, având în vedere riscurile inerente, nu putem garanta securitatea absolută și, în consecință, nu putem asigura sau garanta securitatea oricărei informații pe care ni le transmiteți.

DELLACONTE.com respecta drepturile de confidentialitate ale vizitatorilor/utilizatorilor sai si recunoaste importanta protejarii informatiilor personale.
DELLACONTE, cu sediul legal in  sat. Sântandrei, comuna Sântandrei, nr. 180, bloc B4, Etaj 3, Ap. 14, Bihor 417515, România, email: [email protected] – furnizor de servicii si activitati disponibile pe website-ul DELLACONTE.COM, poate folosi datale personale, furnizate voluntar de catre Utilizator, conform DIRECTIVEI 95/46/EC A PARLAMENTULUI SI CONSILIULUI EUROPEAN  si legii in vigoare:  Legea nr. 677/2001, asupra protejarii persoanelor cu privire la procesarea datelor cu caracter personal.
Urmatoarele informatii sunt furnizate de DELLACONTE pentru a-si informa vizitatorii si utilizatorii din mediul online asupra Politicilor DELLACONTE de Confidentialitate . La vizitarea www.dellaconte.com, vizitatorii si utilizatorii accepta, si de asemenea consimt la, practicile descrise in Politica de Confidentialitate si in Termenii si Conditiile de Folosire.
Accesul  si folosirea  dellaconte.com dar si produsele si serviciile disponibile prin acest Website sunt in conformitate cu  acordul Utilizatorului asupra termenilor, conditiilor si instiintarile („Termeni si Conditii de Folosire”) si  Politica de Confidentialitate DELLACONTE, cu acordul ca acestea sa poata fi aduse la zi, actualizate si modificate, de catre DELLACONTE. Accesul la acest Website este permis temporar, si DELLACONTE isi rezerva dreptul sa retraga sau modifice serviciile fara instiintare. DELLACONTE nu va fi responsabil daca pentru orice motiv acest Website este indisponibil la orice moment sau pentru orice perioada. Din timp in timp, DELLACONTE poate restrictiona accesul la unele sectiuni, sau toate, ale aceastui Website, pentru actiuni de mentenanta.
Utilizand acest website, Utilizatorul consimte la colectarea, folosirea si stocarea informatiilor Utilizatorului de catre DELLACONTE in modul descris in aceasta politica de confidentialitate. DELLACONTE isi reserva dreptul sa aduca modificari la aceasta politica de confidentialitate. Cand utilizeaza acest website, utilizatorul trebuie sa ia la cunostinta Termenii si Conditiile de Folosire curente si Politica de Confidentialitate, sa afle daca acestea au fost modificate si actualizate de la vizitarea anterioara. Desi DELLACONTE depune eforturi rezonabile sa mentina precizia si validitatea Continutului aceastui website, DELLACONTE nu da garantii de precizie sau validitate. Acest website poate contine erori tipografice si imprecizii tehnice. DELLACONTE nu isi asuma responsabilitatea pentru erori sau omisiuni de Continut ale acestui website. DELLACONTE poate actualiza si/sau modifica informatiile continute in acest website oricand si fara instiintare.
Utilizatorii sunt invitati sa viziteze aceasta pagina periodic, pentru informatii in privinta legilor si regulilor actualizate.
DELLACONTE SE ANGAJEAZA SA ASIGURE CA DATELE UTILIZATORULUI SUNT SECURIZATE. PENTRU A PREVENI ACCESUL SAU DEZVALUIRI NEAUTORIZATE, VAL SAINT A STABILIT PROCEDURI ADECVATE DE PRACTICA ELECTRONICA SI MANAGERIALA DE PASTRARE SI SECURIZARE A INFORMATIILOR COLECTATE ONLINE.
DELLACONTE.COM specifica faptul ca, in timp ce folosirea datelor personale este necesara pentru executarea seviciilor cerute, utilizatorii sunt asigurati ca folosirea de asemenea date nu va fi pentru investigatii de profil, ci doar sa faciliteze managementul de site si procesarea comenzilor.  DELLACONTE.COM specifica faptul ca toate datele personale vor fi procesate corect si legal; colectate pentru scopuri specificate, explicite si legitime si nu ulterior procesate in moduri incompatible cu acele scopuri; adecvate, relevante si nu excesive raportat la scopurile pentru care ele sunt colectate si/sau ulterior procesate; precise si, unde este necesar, tinute la zi; toate masurile rezonabile vor fi luate sa se asigure ca datele care sunt imprecise sau incomplete, cu privire la scopurile pentru care ele au fost colectate sau pentru care ele sunt ulterior procesate, sunt sterse sau corectate; tinute intr-o forma care permite identificarea datelor utilizatorilor nu mai mult timp decat este necesar pentru scopurile pentru care datele au fost colectate sau pentru care ele sunt ulterior procesate.
DELLACONTE POATE COLECTA URMATOARELE INFORMATII:
        NUMELE

  •         INFORMATII DE CONTACT INCLUSIV ADRESA DE E-MAIL
  •         INFORMATII DEMOGRAFICE CUM AR FI CODUL POSTAL
  •         ALTE INFORMATII RELEVANTE PENTRU SONDAJELE SI/SAU OFERTELE CLIENTILOR
  • VAL SAINT SOLICITA ACESTE INFORMATII PENTRU A INTELEGE NEVOILE DVS SI PENTRU A FURNIZA SERVICII SUPERIOARE, IN SPECIAL PENTRU URMATOARELE MOTIVE:
  •         EVIDENTA INTERNA
  •         DELLACONTE POATE FOLOSI INFORMATIA PENTRU A-SI IMBUNATATII PRODUSELE SI SERVICIILE.

       DELLACONTE TRIMITE PERIODIC ABONATILOR SAI E-MAIL-uri DE INFORMARE SI/SAU E-MAIL-uri PROMOTIONALE DESPRE NOILE PRODUSE, OFERTELE SPECIALE SAU ALTE INFORMATII PE CARE LE CONSIDERA DE INTERES, UTILIZAND ADRESELE DE  E-MAIL FURNIZATE DE UTILIZATORI. (VEZI ABONARE SI DEZABONARE LA SERVICIUL DE MARKETING )
Compania va cere si retine datele personale doar pentru a le folosi cu scopul de a informa utilizatorii asupra contului, statusului si evolutia comenzilor lor si pentru evaluarea bunurilor si seviciilor oferite. DELLACONTE.COM RETINE DOAR INFORMATIILE DATE IN CLAR CONSIMTAMANT DE CATRE UTILIZATOR.
Daca se emite o comanda catre dellaconte.com, DELLACONTE trebuie sa retina informatiile personale, INCLUSIV numele emitentului, adresa de e-mail, numerele de telefon, adresa de acasa, adresa de transport, adresa/adresele de facturare  pentru ca DELLACONTE sa poata procesa si onora comanda.
DELLACONTE poate cere Clientului numarul de telefon. Acest numar poate fi dat curierului pentru seviciile de livrare. Aceste detalii permit DELLACONTE sa proceseze comanda Clientului si sa informeze Clientul asupra statusului comenzii Clientului si procesarea necesara pentru indeplinirea contractului.
In plus, e-mail-urile si conversatiile cu CLIENTUL sunt stocate pana cand toate problemele sau intrebarile au fost rezolvate si sunt considerat indeplinite.
PROTEJAREA DATELOR
Pentru asigurarea ca mediul de cumparare al Clientului este sigur, simplu si securizat, DELLACONTE foloseste tehnologia de securizare Secure Socket Layer (SSL). Aceasta codifica si protejeaza datele Clientul TRIMISE la valsaint.com prin internet. Daca SSL este activat, atunci Clientul va vedea un simbol tip lacat in partea superioara a browserului .Clientul poate da click pe acesta pentru a gasi informatii despre certificatul de inregistrare digitala SSL.
Clientul va fi instiintat cu campul locatiei (URL), pe care Clientul il vede la partea superioara a browserului incepand cu ‘https:’ in loc de normalul ‘http:’. Aceasta inseamna ca Utilizatorul se afla in modul SECURIZAT.
DELLACONTE colecteaza informatii personale in mai multe moduri atunci cand Clientul emite o comanda sau se inregistreaza pentru orice serviciu oferit de DELLACONTE. Prin inregistrare, Clientul consimte sa i se stocheze datele personale.
dellaconte.com se angajeaza sa nu transmita datele personale ale Utilizatorului si sa le foloseasca doar pentru stabilirea contactului cu clientii sai, sa-i informeze despre anumite aspecte referitoare la functiile de website si OFERTELE vanzare.
DELLACONTE a implementat standarde general acceptate de tehnologie si securitate a operatiunii de comanda pentru a protejeza informatiile personale identificabile de pierderi, utilizare eronata, degradare sau distrugere. Doar personalului autorizat ii este permis accesul la informatiile personale identificabile, si unor asemenea angajati li se cere sa trateze aceste informatii ca fiind confidentiale, totusi DELLACONTE nu poate garanta ca persoane NEAUTORIZATE nu vor obtaine accesul la informatiile personale identificabile ale Clientului, si nu va fi considerat responsabil in asemenea situatie.
DELLACONTE nu va dezvalui intentionat, fara permisiunea Clientului (si va lua toate masurile rezonabile sa opreasca dezvaluirea accidentala) orice informatii personale identificabile pe care Clientul le poate FURNIZA in timpul vizitarii aceastui website, daca nu este cerut sau permis de legile, regulile sau reglementarile aplicabile;
DELLACONTE va lua toate masurile rezonabile pentru a mentine si asigura securizarile adecvate privind securitatea, integritatea si confidentialitate informatiilor Clientului furnizate catre DELLACONTE. Cand Clientul emite o comanda sau  atunci cand Clientul acceseaza contul de personal, VAL SAINT  va folosi Socket Layer (SSL) – sistem ce permite SECURIZAREA codificarii si PROTEJEAZA informatiile Clientului inainte de a fi trimise. In plus, valsaint.com va lua toate masurile rezonabile pentru a asigura ca terti parteneri de afaceri la care DELLACONTE transfera orice date vor asigura suficienta protejare a informatiilor personale .
ABONARE SI DEZABONARE LA SERVICIUL DE MARKETING
DELLACONTE poate folosi informatiile personale ale Clientului si ca sa trimita acestuia noutati de marketing, insa doar in conformitate cu preferintele Clientului (cum sunt detaliate in sectiunea urmatoare.)  DELLACONTE nu vinde detalii de marketing ale Clientului la terte companii.
DELLACONTE.COM isi poate notifica utilizatorii asupra OFERTELOR curente prin newsletters (buletine informative) saptamanale si poate TRIMITE felicitari, carduri cadou sau alte mesaje speciale. Cand Clientul se inregistreaza, i se va da optiunea sa accepte sau sa nu doreasca abonarea catre acest serviciu prin debifarea casutei corespunzatoare, din cadrul contului sau personal. Aceasta abonare este gratuita si transmite Clientului urmatoarele informatii:
(i) E-mail pentru noi produse, cadouri, promovari, oferte speciale, oportunitati de upgradare, concursuri, evenimente de interes, si promotii unice de marketing.
(ii) Ofertare directa prin mail direct pentru noi produse, cadouri, promovari, oferte speciale, oportunitati de upgradare, concursuri, evenimente de interes, si promotii unice de marketing.
valsaint.com does nu promoveaza SPAM.
Intotdeauna DELLACONTE va oferi clientului oportunitatea de dezabonare de la orice serviciu  la care Clientul a subscris, daca clientul se razgandeste.
Orice utilizator care a furnizat un email explicit pe adresa www.dellaconte.com si care a acceptat abonarea poate opta ca adresa sa sa fie stearsa din baza de date dellaconte.com. Deasemenea, daca utilizatorii nu doresc sa mai primeasca newsletter DELLACONTE, ei se pot dezabona si utiliza linkul din footer-ul newsletter-ului dellaconte.com, primit in email.
CUM ESTE FOLOSITA INFORMATIA
DELLACONTE poate folosi informatiile personale ale Clientului pentru actiuni de marketing interior si studii demografice, impreuna cu datele non-personale, pentru a monitoriza optiunile CLIENTULUI, pentru a putea fi consecvent in imbunatatirea design-ul de site si a serviciilor oferite , pentru a indeplini mai bine ASTEPTARILE vizitatorilor/utilizatorilor DELLACONTE.
DELLACONTE colecteaza informatii despre traficul de site, vanzari, liste de preferinte, si alte informatii comerciale pe care le poate transmite unor terti, insa aceste informatii nu includ informatii care pot identifica personal Clientul. Ocazional DELLACONTE poate angaja terti parteneri de afaceri sa colecteze informatii personale sau pentru activitati de marketing in favoarea DELLACONTE In asemenea cazuri, acesti terti se vor conforma acordurilor de confidentialitate si vor fi instruiti de DELLACONTE sa respecte pe deplin Politica de Confidentialitate.
Daca pentru orice motiv Clientul crede ca informatiile personale detinute de DELLACONTE.COM nu sunt corecte, DELLACONTE roaga a se vizita website-ul si dupa logarea in cont – sectiunea „Contul Meu” informatiile personale ale Clientului vor fi imediat accesibile acestuia pentru a lua la cunostinta si modifica datele.
DELLACONTE.COM a implementat masuri de securitate pentru a proteja utilizatorii si datele  introduse. In ciuda eforturilor, DELLACONTE.COM nu poate garanta ca aceste masuri de securitate vor limita si exclude orice si toate riscurile de acces NEAUTORIZAT la aceste informatii. Pentru acest motiv, DELLACONTE indeamna utilizatorii sa navigheze intotdeauna pe site-ul DELLACONTE.COM de pe un calculator cu soft de securizare actualizat, care permite ampla protejare de date sensibile (soft anitvirus); si ca  furnizorul de Internet insusi sa aiba cerinte de siguranta pentru  SECURIZAREA transmiterii de asemenea date prin Internet.
DESPRE COOKIES
DELLACONTE.COM foloseste cookies (fisiere foarte mici care sunt trimise de dellaconte.com la computerul Clientului sau la alte dispozitive de acces) pe care dellaconte.com le poate accesa cand Clientul va vizita site-ul  in viitor.
COOKIE ESTE UN FISIER MIC CARE CERE PERMISIUNEA SA FIE EMIS PE COMPUTERUL CLIENTULUI. IN GENERAL, COOKIES AJUTA DELLACONTE SA-I FURNIZEZE CLIENTUL UN WEBSITE SI SERVICII DE CALITATE. COOKIES IN NICIUN MOD NU CONFERA  ACCES LA COMPUTERUL CLIENTULUI SAU LA ORICE INFORMATII, DESPRE CLIENT, ALTELE DECAT CELE CU CARE CLIENTUL ESTE DE ACORD SA LE OFERE. CLIENTUL POATE ALEGE SA ACCEPTE SAU REFUZE COOKIES. REFUZUL POATE RESTRICTIONA ACCESUL CLIENTULUI LA  FUNCTIILE SITE-ULUI.
Exista patru tipuri de cookies:

  • Cookies de functionalitate a site-ului. Aceste cookies permit Clientului sa navigheze website-ul si sa foloseasca asemenea facilitati precum cosurile de cumparaturi si listele de preferinte valsaint.com.
  • Cookies de analiza ale site-ului. DELLACONTE va folosi acest tip de cookies pentru a masura si analiza felul in care clientii folosesc website-ul. Aceasta permite imbunatatirea website-ul  si experientei Clientului fata de cumparaturile facute online, in mod continuu.
  • Cookies legate de preferitele clientului. La navigare sau cumparand online, website-ul isi va aminti preferintele si datele Clientului (de exemplu numele Clientului Utilizator, limba sau locatia). Aceasta face experienta de navigare a Clientului mai simpla, mai usoara si mai personala.
  • Cookies  de Targeting sau cookies de promovare.

Acest tip de cookies sunt folosite sa livreze informatii relevante Clientului. In plus, ele limiteaza numarul de aparitii de reclame si ajuta DELLACONTE sa masoare eficienta campaniilor de promovare .
Utilizand website-ul DELLACONTE, Clientul accepta ca aceste tipuri de cookies  se pot plasa pe dispozitivele Clientului, ca si accesul lor cand Clientul va vizita site-ul in viitor.
Daca Clientul doreste sa stearga orice cookies care sunt deja pe computerul Clientului, DELLACONTE roaga accesarea sectiunii de ajutor si setari, din cadrul  browserul-ui de internet al Clientului, pentru instructiuni de localizare a fisierului sau directorului care stocheaza cookies.
La www.AboutCookies.org. gasiti informatii disponibile asupra stergerii sau controlului de cookies. DELLACONTE roaga a se tine cont de faptul ca prin stergerea de cookies sau anularea pe viitor de cookies, Clientul poate sa nu mai aiba acces la anumite sectiuni sau detalii ale site-ului .
Pentru mai multe informatii, asistenta, notificari si reclamatii TRIMITETI  e-mail pe adresa [email protected].
UNDE SI CUM SE POT ADRESEA INTREBARI 
Pentru a solicita mai multe informatii despre Politica de Confidentialitate  DELLACONTE,  va puteti  adresa sectiunii Contacteaza Serviciul Clienti- din cadrul website-ului , trimitand e-mail  la departmentul relevant. Alternativ puteti sa ne scrieti la [email protected].
APLICAREA LEGII SI DREPTURILE CLIENTULUI
Datele personale pot fi revelate fara consimtamantul Clientului in caz de litigii/dispute cu privire la fraudarea platii, primite de la urmatoarele adrese: banci implicate in platile online si Furnizori de sevicii/produse , respectiv conform legii in vigoare si a autoritatilor corespunzatoare.
Conform dispozitiilor DIRECTIVEI 95/46/EC A PARLAMENTULUI EUROPEAN si ale Legii nr. 677/2001, pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, clientii au urmatoarele drepturi:
1)  dreptul la informare (art.12): identitatea controlorului si a reprezentantului sau;  scopul procesarii;  orice informatii ulterioare precum: – categoriile datelor, – destinatarii sau categoriile de destinatari, – existenta dreaptului de a accesa si corecta datele personale atat timp cat aceasta actiune este necesara, – dreptul de a se tine cont de circumstantele specifice in care datele sunt procesate, – sa garanteze o corecta procesare cu privire la datele respective.
2)  dreptul la accesul datelor (art.13) –  Orice persoana vizata are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, în situaţia în care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele: a) informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele; b) comunicarea într-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor; c) informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectiva; d) informaţii privind existenta dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate; e) informaţii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, prevăzut la art. 24, de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor operatorului, în conformitate cu dispoziţiile prezentei legi.
 Persoana vizata poate solicita de la operator informaţiile prevăzute , printr-o cerere întocmită în forma scrisă, datată şi semnată. In cerere solicitantul poate arata dacă doreşte ca informaţiile sa ii fie comunicate la o anumită adresa, care poate fi şi de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.
 Operatorul este obligat sa comunice informaţiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate.
3)  dreptul sa intervina (art.14) –  dreptul sa solicite operatorului de date, prin solicitare scrisa, gratuit, urmatoarele:
    a)  corectarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, incorecte sau procesarea ilegala;
    b)  transformarea datelor corespunzatoare persoanelor ilegale, in date anonime;
    c) notificarea tertilor cu privire la operatiunile respectate la a) si b).
4) dreptul la opozitie (art.15) –dreptul de a se opune, gratuit, in baza unei instiintari in scris, pentru MOTIVE adecvate si legale, in legatura cu situatia sa speciala, ca datele referitoare la sine sa fie obiect de procesare.
5)  dreptul de a se adresa justitiei (art.18) –dreptul de a chema in justitie pentru a-si apara drepturile garantate de Lege care au nu fost respectate.
6)  dreptul de a inainta plangere catre autoritatea de supraveghere (art.25).

Coşul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii Produse