intretinerea gentilor din piele

Cum sa intretii posetele si gentile din piele naturala

În acest articol vom scrie despre cum să întreții poșetele, gentile, rucsacurile, portofelele sau orice articol din piele naturală.

Fie că dorim să cumpărăm sau că am primit cadou un produs din piele naturală pe care dorim să îl avem mai mult timp trebuie întreținut corespunzător.

De obicei aceste produse trebuie văzute și tratate ca o investiție pe termen lung indiferent de cât am plătit pe acestea. Dacă de exemplu cumpărăm o geantă de damă scumpă, o vom avea pe termen lung și trebuie să avem grijă de ea.

Întreținere genți, geamantane, rucsace, poșete din piele naturală.

Ce facem cand greutatea ne poate deteriora geanta?

Tendința de a umple geanta cu o mulțime de lucruri face ca aceasta să tindă să se deformeze mai ales la nivelul mânerelor datorită greutății pe care ajunge să o susțină mânerele. Specialiștii recomandă să golim geanta minim odată pe săptămână pentru a evita întinderea. Dacă aveți neapărat nevoie ca toate lucrurile să fie la dumneavoastră în permanent atunci ar trebui să vă achiziționați un rucsac. Rucsacurile sunt mai rezistente datorită celor două barete care de obicei sunt mai groase decât mânerele unei genți de dama obișnuite.

În zilele noastre modă face ca rucsacurile să fie de dimensiuni mai mari ca în trecut (moda anilor 90′) și sunt mult mai durabile.

După cum se vede când vine vorba de articole din piele, se folosesc multe culori deschide precum albul, rozul, rozul deschis, ele sunt foarte greu de întreținut. Când dorim să purtăm asemenea culori trebuie să avem grijă la vestimentația de culoare închisă, deoarece aceasta preia culoarea. Dacă cumva se întâmplă așa ceva vă vom să un sfat util.

Petele de cerneală

În cazul în care o geantă sau un alt produs din piele naturală se pătează cu cerneală, este important să acționăm rapid și cu atenție pentru a minimiza daunele. Iată câțiva pași pe care îi putem urma pentru a îndepărta petele de cerneală:

  1. Îndepărtarea excesului de cerneală: Înainte de a începe procesul de curățare, trebuie să îndepărtăm cât mai multă cerneală posibil. Pentru aceasta, putem utiliza un șervețel de hârtie sau un prosop absorbant și să tamponez petele cu grijă. Nu trebuie să frecăm sau să apăsăm prea tare, deoarece putem risca să împrăștiem cerneala și să o adâncim în piele.
  2. Testarea unei zone mici: Înainte de a aplica orice soluție de curățare, este recomandat să testăm pe o zonă mică și puțin vizibilă a gentii pentru a verifica reacția materialului la produsul pe care intenționăm să-l folosim.
  3. Utilizarea alcoolului izopropilic: Un truc eficient pentru îndepărtarea petelor de cerneală de pe piele naturală este utilizarea alcoolului izopropilic. Îmbibăm un bețișor de ureche în alcool și apoi îl tamponăm ușor pe zona pătată. Este important să nu aplicăm alcool în exces și să ne asigurăm că nu decolorăm cu totul culoarea pielii. Dacă petele sunt persistente, putem repeta procesul de câteva ori, fără să exagerăm.
  4. Curățarea și hidratarea: După îndepărtarea petei de cerneală, este recomandat să curățăm și să hidratăm întreaga suprafață a gentii pentru a menține un aspect uniform. Putem folosi un produs special pentru întreținerea pielii, pe bază de ceară sau uleiuri naturale, care să hidrateze și să protejeze pielea.

Este important de menționat că fiecare piele naturală poate reacționa diferit la tratamentele de curățare, iar rezultatele pot varia în funcție de gradul de absorbție și de vechimea petei de cerneală. În cazul în care nu suntem siguri sau dacă pata persistă, este recomandat să consultăm un profesionist în curățarea și întreținerea pielii pentru a evita deteriorarea gentii.

De asemenea, este întotdeauna mai bine să prevenim astfel de incidente prin evitarea expunerii gentii la cerneală sau prin purtarea atentă a instrumentelor de scris într-un suport sigur.

Ilustrație cu amidon din porumb pentru repararea pieilor de culoare albă.

În cazul în care pătați geanta cu grăsime sau sos putem folosi amidon de porumb pentru îndepărtarea petelor. Super ușor de folosit, amidonul se aplică și se lasă un timp pentru a absorbi pata. După ce a absorbit vom folosi o periuță de dinți și vom peria ușor, după care vom pune „Leather Conditioner” pentru a hidrata pielea.

Alte pete des întâlnite sunt petele de apă. Dacă pătăm în acest fel poșeta, trebuie să acționăm repede aplicând săpun lichid de corp (acesta este mai hidratant decât cel de mâini), frecăm puțin și lăsăm la uscat.

Dacă sunteți în locuri unde trebuie să efectuați o curățare rapidă este bine să folosiți șervetele pentru bebeluși.

Depozitarea gentilor si articolelor din piele naturala

Lăsând petele la o parte, un lucru important în întreținerea genților din piele naturala este locul unde le depozităm. Este bine să avem o geantă anti praf unde să o depozităm pentru următorul sezon și să umplem geanta cu hârtie de împachetat. Se pot folosi și ziare, dar nu este recomandat în cazurile unde culoarea pieii este foarte deschisă, riscăm să se ia prinț-ul de pe ziar.

Este foarte important să acordăm atenție și depozitării corecte a gentilor, portofelelor, geamantanelor și poșetelor noastre, pentru a le menține într-o stare bună și a le proteja de deteriorare. Iată câteva aspecte esențiale în acest sens:

  1. Temperatura și umiditatea: Depozitați gentile și accesoriile din piele într-un mediu cu temperatură moderată, evitând expunerea la căldură excesivă sau la frig intens. Temperaturile extreme pot afecta materialul și pot provoca decolorare sau crăpare. De asemenea, asigurați-vă că spațiul de depozitare are o umiditate normală, deoarece excesul de umiditate poate provoca deteriorarea pielii și dezvoltarea mucegaiului.
  2. Depozitarea adecvată: Evitați să suprapuneți gentile și accesoriile, deoarece presiunea exercitată pe material poate duce la deformări și zgârieturi. Pentru a păstra forma genților, puteți umple compartimentele goale cu hârtie sau textile moi. De asemenea, este recomandat să utilizați pungi de protecție sau să le depozitați în cutii sau sertare pentru a le proteja de praf și lumina directă a soarelui.
  3. Întreținerea periodică: Efectuați o curățare și hidratare regulată a gentilor și accesoriilor din piele. Folosiți produse speciale de întreținere a pielii, cum ar fi creme hidratante și condiționere pentru piele, pentru a menține suplețea și aspectul frumos al materialului. În plus, verificați fermuarul, capsele și alte componente metalice și asigurați-vă că funcționează corect și că nu există semne de coroziune sau uzură.
  4. Consultați un specialist: Dacă aveți îndoieli cu privire la întreținerea sau reparația gentilor și accesoriilor din piele, este întotdeauna recomandat să solicitați ajutorul unui specialist. Un expert în întreținerea și reparația articolelor din piele va putea oferi sfaturi și soluții adecvate pentru a menține și a revitaliza gentile dumneavoastră.

În concluzie, investiția în genti și accesoriile din piele merită să fie protejată și îngrijită corespunzător pentru a le menține într-o stare excelentă pe termen lung. Prin acordarea atenției necesare depozitării, întreținerii și reparării, veți putea bucurați de aceste articole de calitate și stil pentru mult timp.

Mulțumim că a-ți citit articolul nostru, speram că v-am ajutat cu informaţii preţioase.

Salutare, echipa Dellaconte Romania.

Cum recunoastem gentile de calitate superioara si cele de inferioara
Coşul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii Produse