intretinerea gentilor din piele

Cum sa intretii posetele si gentile din piele naturala

În acest articol vom scrie despre cum să întreții poșetele, gentile, rucsacurile, portofelele sau orice articol din piele naturală.

Fie că dorim să cumpărăm sau că am primit cadou un produs din piele naturală pe care dorim să îl avem mai mult timp trebuie întreținut corespunzător.

De obicei aceste produse trebuie văzute și tratate ca o investiție pe termen lung indiferent de cât am plătit pe acestea. Dacă de exemplu cumpărăm o geantă de damă scumpă, o vom avea pe termen lung și trebuie să avem grijă de ea.

Întreținere genți, geamantane, rucsace, poșete din piele naturală.

Ce facem cand greutatea ne poate deteriora geanta?

Tendința de a umple geanta cu o mulțime de lucruri face ca aceasta să tindă să se deformeze mai ales la nivelul mânerelor datorită greutății pe care ajunge să o susțină mânerele. Specialiștii recomandă să golim geanta minim odată pe săptămână pentru a evita întinderea. Dacă aveți neapărat nevoie ca toate lucrurile să fie la dumneavoastră în permanent atunci ar trebui să vă achiziționați un rucsac. Rucsacurile sunt mai rezistente datorită celor două barete care de obicei sunt mai groase decât mânerele unei genți de dama obișnuite.

În zilele noastre modă face ca rucsacurile să fie de dimensiuni mai mari ca în trecut (moda anilor 90′) și sunt mult mai durabile.

După cum se vede când vine vorba de articole din piele, se folosesc multe culori deschide precum albul, rozul, rozul deschis, ele sunt foarte greu de întreținut. Când dorim să purtăm asemenea culori trebuie să avem grijă la vestimentația de culoare închisă, deoarece aceasta preia culoarea. Dacă cumva se întâmplă așa ceva vă vom să un sfat util.

Petele de cerneală

În cazurile în care o geantă sau oricare alt produs din piele naturală se pătează cu cerneală atunci vom îmbiba un bețișor de ureche în alcool și vom. Trebuie avut grijă să nu decolorăm cu totul culoarea locului unde a fost pătată, iar de aceea vom insista pe o suprafață mică. După aceasta vom folosi un produs profesional de întreținere a pielii pe bază de ceară.

Ilustrație cu amidon din porumb pentru repararea pieilor de culoare albă.

În cazul în care pătați geanta cu grăsime sau sos putem folosi amidon de porumb pentru îndepărtarea petelor. Super ușor de folosit, amidonul se aplică și se lasă un timp pentru a absorbi pata. După ce a absorbit vom folosi o periuță de dinți și vom peria ușor, după care vom pune „Leather Conditioner” pentru a hidrata pielea.

Alte pete des întâlnite sunt petele de apă. Dacă pătăm în acest fel poșeta, trebuie să acționăm repede aplicând săpun lichid de corp (acesta este mai hidratant decât cel de mâini), frecăm puțin și lăsăm la uscat.

Dacă sunteți în locuri unde trebuie să efectuați o curățare rapidă este bine să folosiți șervetele pentru bebeluși.

Depozitarea gentilor si articolelor din piele naturala

Lăsând petele la o parte, un lucru important în întreținerea genților din piele naturala este locul unde le depozităm. Este bine să avem o geantă anti praf unde să o depozităm pentru următorul sezon și să umplem geanta cu hârtie de împachetat. Se pot folosi și ziare, dar nu este recomandat în cazurile unde culoarea pieii este foarte deschisă, riscăm să se ia prinț-ul de pe ziar.

Deasemenea aveți grijă ca temperatură unde depozitați gentile, portofelele, geamantanele, poșetele, să nu fie nici prea caldă, nici prea rece, dar în schimb cu umiditate normală. Un lucru foarte important este sa nu suprapunem produsele una peste alta.

Ca o scurtă conluzie trebuie să vă ocupați de investiția dumneavoastră în genți, oferindu-le o întreținere corespunzătoare. Dacă nu vă descurcați, aveți și posibilitatea să le duceți la reparat la un specialist.

Mulțumim că a-ți citit articolul nostru, speram că v-am ajutat cu informaţii preţioase.

Salutare, echipa Dellaconte Romania.

Cum recunoastem gentile de calitate superioara si cele de inferioara
Close Coşul Meu
Close Wishlist

Recently Viewed

Close
Close

Close
Navigare
Categorii Produse